Wat is het PaasCongres?

Opzet
Het PaasCongres is een landelijk, driedaags en jaarlijks terugkerend evenement voor studenten die lid zijn bij een van de 12 christelijke verenigingen van VGS-Nederland. In totaal zijn ruim 800 studenten aangesloten bij de VGS-verenigingen. Gedurende het PaasCongres worden er meerdere lezingen georganiseerd en heeft de bezoeker aansluitend de keuze uit twaalf verschillende workshops die gevolgd kunnen worden. Gemeenschappelijke maaltijden, borrels en overige vrije tijd maken het geheel tot een congres met een sterk samenbindend karakter.

Thema 2017
Hoe kan het dat iedereen beaamt hoe belangrijk het milieu is maar dat we het milieu toch uit blijven putten? En dat iedereen beaamt dat we de wereld in goede staat moeten doorgeven aan volgende generaties? Als we allemaal weten hoe we duurzaam moeten zijn, waarom doen we het dan toch niet? Kinderen douchen langer dan ooit, we produceren meer afval dan ooit en hebben nog nooit zulke drukbezette snelwegen gehad. Geloven we eigenlijk wel in een duurzaam bestaan en willen we dat?

Tijdens het PaasCongres 2017 zullen we het hebben over duurzaamheid. En wel in de breedste zin van het woord. We gaan het hebben over zowel ecologische, als economische en sociale duurzaamheid. Tijdens het congres gaan we nadenken en aan de slag met duurzaamheid met specialisten op de verschillende genoemde gebieden. Door zo aan de slag te gaan zullen we weg gaan met de wil om duurzaam te zijn. Een duurzame toekomst bestaat en is aantrekkelijker dan een niet-duurzame toekomst.

Aanvullende informatie
Meer info kunt u hieronder downloaden in de vorm van de FACTSHEET en de FLOW-DIAGRAM.

11. Wasted Logo Main Circle Small FACTSHEET PaasCongres 2017 (PNG | 5 MB)
11. Wasted Logo Main Circle Small FLOW-DIAGRAM PaasCongres 2017 (PDF | 4 MB)