Hoe armoedebestrijding en duurzaamheid hand in hand gaan

Workshopronde: Ronde 2 Categorie: Sociaal

Duurzame armoedebestrijding is groen!

Duurzaamheid is een begrip dat vaak wordt geassocieerd met milieu. De link tussen duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking wordt weinig gelegd, terwijl het centraal staat in armoedebestrijding. Niet alleen omdat duurzaamheid – of duurzame ontwikkeling – veel breder is dan het milieu. Daarin past ook inzet voor een maatschappij waarin economische en sociale behoeften worden bevredigd, die voor de lange termijn houdbaar is en verder gaat dan alleen je eigen buurt of land. Tegelijk is juist aandacht voor milieu cruciaal voor armoedebestrijding: vervuiling en uitputting belemmeren ontwikkeling én groene ontwikkeling biedt volop kansen voor sociale en economische ontwikkeling.

Hivos streeft hiernaar door te pleiten voor hernieuwbare energie; een wapen tegen vervuiling én motor voor ontwikkeling wereldwijd. Hoe wij dat doen leggen we graag uit in deze workshop. Een voorproefje is te zien via deze links: Support Sumba en Sumba: Island of the Future

Over Rita Poppe

Rita Poppe voormalig politica die zich nu al 3 jaar inzet voor Hivos om onder andere armoede te bestrijden. Hivos is een internationale organisatie die nieuwe oplossingen zoek voor hardnekkige wereldproblemen. Een daarvan is armoedebestrijding. Graag legt ze dus de link tussen duurzaamheid en armoedebestrijding uit, zodat ook wij daar rekening mee kunnen houden.