De relatie tussen geld en duurzame ontwikkeling

Workshopronde: Ronde 2 Categorie: Economisch

Lokaal je inkopen doen en daarmee de lokale economie versterken. Dat kan door euro’s om te zetten in lokaal geld dat je bij lokale winkels en bedrijven kunt besteden. Het positieve effect van jouw lokale aankoop zet zich door, en je zorgt er zo voor dat je eigen leefomgeving verbeterd.

In de workshop “ Waarom @nder geld duurzaam is “ wordt uitgelegd wat het is en hoe een @nder geld werkt. Na de presentatie met filmpjes is er een interactief gedeelte waarin deelnemers gaan handelen met @nder geld, gevolgd door een dialoogronde.

 

 

 

 

 

 

Scan de QR-code voor een gratis e-boek van STRO over @ander geld.

Over Catharina de Bruin

Catharina de Bruin is onderdeel van de organisatie STRO. STRO, Social Trade Organization is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt. Zij doen dit omdat zij zien dat het huidige geldsysteem armoede en milieuproblemen veroorzaakt. Catharina is in deze organisatie bezig met het opzetten van circuit communities. Bijvoorbeeld het Social Trade Circuit Nederland, een samenwerking van lokale geld-initiatieven. Het introduceert een lokaal, digitaal betaalsysteem tussen ondernemers, consumenten en overheden. Daarnaast begeleidt ze startende ecologische woon-werkgroepen.