The future of meat

Workshopronde: Ronde 1 Categorie: Ecologisch

Kun je je een wereld voorstellen waar alleen maar insectenvlees wordt gegeten en waar krekels thuis worden grootgebracht? Of een toekomst waar al het vlees dat we eten in een laboratorium wordt gekweekt? Anna en Madelaine, bedenkers van de video-installatie genaamd ‘The Future of Meat’, nemen je in hun workshop mee in vijf verschillende toekomstscenario’s over onze vleesconsumptie: het eten van insectenvlees, het eten van laboratoriumvlees, minder en lokaal vlees eten, geen vlees eten en tot slot: niets veranderen. In deze workshop word je uitgedaagd om actief na te denken over of deze verschillende vleesconsumptievormen duurzaam zijn of juist helemaal niet.

Over Anna en Madelaine Berlis

Madelaine volgde in Duitsland de master Product Design. Eerder deed ze al onderzoek naar duurzame voeding en wilde voor haar eindproject van de master ook weer met dit onderwerp aan de slag. Ze wilde er graag een video-installatie over maken. Voor hulp stapte Madelaine naar haar zusje Anna. Zij volgde de bachelor Audiovisual Media in Utrecht en moest daar ook nog een afstudeerproject voor hebben. Uiteindelijk bestond de crew van The Future of Meat uit twintig mensen. Beide zussen zijn inmiddels afgestudeerd. Madelaine werkt als freelance social & interaction designer en Anna werkt als freelance regisseur en camera journalist.